Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Grillezett tonhalnyárs

Hozzávalók

  • 2 dkg friss gyömbér
  • 3 ek Teriyaki BBQ-szósz mézzel
  • 2 ek citromlé
  • 2 szelet tonhalfilé (15 dkg-os, 2 cm vastag)
  • 20 dkg piros és sárga koktélparadicsom
  • 1 ek olívaolaj
  • 8 szál újhagyma
  • bors

Elkészítés

    1. A meghámozott gyömbért egy tálkába reszeljük, majd összekeverjük a szósszal és a citromlével. A tonhalfilét 2 cm-es kockákra vágjuk, a gyömbéres pácba forgatjuk, és lehetőleg 2 órán át vagy legalább 10 percig állni hagyjuk.
    2. A halkockákat, valamint a megmosott, megtörölgetett koktélparadicsomokat külön-külön nyársakra húzzuk. A paradicsomnyársakat és a megtisztított újhagymát megkenjük olívaolajjal.
    3. Röviddel fogyasztás előtt a halnyársakat a forró grillen forgatás közben 5 percig sütjük. A paradicsomnyársakat és az újhagymákat is a grillre tesszük, majd további 4 percig együtt sütjük. Közben a paradicsomnyársakat és az újhagymákat egyszer megfordítjuk.
    4. Végül adagonként mindent tányérokra rendezünk. Megsózzuk, megborsozzuk, és azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Forrás: http://www.kikkoman.de/verbraucher/presse/rezepte/r/gegrillte-thunfischspiesse/
Fotó: http://www.kikkoman.de/uploads/tx_nlkikkomanrecipes/brochettes870x300_Kopie.jpg
http://www.kikkoman.de/typo3temp/pics/e781b5d2ad.jpg
Kredit: Kikkoman

MME
A japán konyhában használatos teriyaki-szósz pácoláshoz és grillezéshez egyaránt fantasztikus. Enyhén édeskés, mézes változata húshoz, zöldséghez és tofuhoz is jól passzol.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek