A grillezett tonhalnyárs elkészítéséhez a meghámozott gyömbért egy tálkába reszeljük, majd összekeverjük a szósszal és a citromlével. A tonhalfilét 2 cm-es kockákra vágjuk, a gyömbéres pácba forgatjuk, és lehetőleg 2 órán át vagy legalább 10 percig állni hagyjuk.
A halkockákat, valamint a megmosott, megtörölgetett koktélparadicsomokat külön-külön nyársakra húzzuk. A paradicsomnyársakat és a megtisztított újhagymát megkenjük olívaolajjal.
Röviddel fogyasztás előtt a halnyársakat a forró grillen forgatás közben 5 percig sütjük. A paradicsomnyársakat és az újhagymákat is a grillre tesszük, majd további 4 percig együtt sütjük. Közben a paradicsomnyársakat és az újhagymákat egyszer megfordítjuk.
Végül adagonként mindent tányérokra rendezünk. Megsózzuk, megborsozzuk, és azonnal tálaljuk.