Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Grillezett steak

default user icon

Hozzávalók

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db biocitrom
  • 1 ek közepesen csípős mustár
  • 1/2 ek virágméz
  • 12 ek olívaolaj
  • 4 db T-bone steak
  • 4 cső kukorica
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A marinádhoz a megtisztított fokhagymát felszeleteljük. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A fokhagymát összekeverjük a mustárral, a mézzel, 10 ek olajjal, a kb. 2 ek citromhéjjal és 8 ek citromlével.
    2. A hideg vízzel leöblített csontos hússzeleteket konyhai papírtörlőn leitatjuk, és áttesszük egy nagy tálba. Megkenjük a marináddal, folpakkal letakarjuk, majd a hűtőben érleljük legalább 60 percig.
    3. A gömbgrillt előkészítjük 300 fokos direkt sütéshez. A steakeket lecsepegtetjük, megszórjuk sóval, borssal, és a forró rostélyra fektetjük. A lecsukott grillben mediumra (rózsaszínre) sütjük oldalanként kb. 6 perc alatt, majd alufóliába csomagolva pihentetjük kb. 10 percig.
    4. Közben a grillre tett kukoricacsöveket a maradék olajjal kenegetve körbesütjük kb. 10 perc alatt. Végül megsózzuk, megborsozzuk, és a steakek köreteként kínáljuk.

      Steak receptek >>>  

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin