Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett steak

MME MME
15 perc
egyszerű
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A marinádhoz a megtisztított fokhagymát felszeleteljük. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A fokhagymát összekeverjük a mustárral, a mézzel, 10 ek olajjal, a kb. 2 ek citromhéjjal és 8 ek citromlével.
  2. A hideg vízzel leöblített csontos hússzeleteket konyhai papírtörlőn leitatjuk, és áttesszük egy nagy tálba. Megkenjük a marináddal, folpakkal letakarjuk, majd a hűtőben érleljük legalább 60 percig.
  3. A gömbgrillt előkészítjük 300 fokos direkt sütéshez. A steakeket lecsepegtetjük, megszórjuk sóval, borssal, és a forró rostélyra fektetjük. A lecsukott grillben mediumra (rózsaszínre) sütjük oldalanként kb. 6 perc alatt, majd alufóliába csomagolva pihentetjük kb. 10 percig.
  4. Közben a grillre tett kukoricacsöveket a maradék olajjal kenegetve körbesütjük kb. 10 perc alatt. Végül megsózzuk, megborsozzuk, és a steakek köreteként kínáljuk.

    Steak receptek >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss