Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Grillezett sajt karamellizált hagymával

default user icon
Grillezett sajt karamellizált hagymával

Hozzávalók

  • 1 evőkanál repce olaj
  • 5 evőkanál nem-sózott vaj, puhán
  • 2 nagy fej vöröshagyma, felszeletleve
  • 2 teáskanál sherry borecet
  • (helyettesíthető fehér borecettel)
  • 1 teáskanál cukor
  • 12 szelet rusztikus olasz kenyér, kb 1 cm vastagra szelve
  • 225 gr Gruyere sajt, vékonyra szeletelve

Elkészítés

    A repceolaj at és egy evőkanál vajat nagyobb egyenesfalú serpenyőben közepes tűzön felmelegítjük. Amikor a vaj elolvadt, hozzáadjuk sülni a hagymát. Időről-időre megkeverjük, és addig sütjük, míg a hagyma sötétbarna és karamellizált lesz (kb.25 percig). Beleöntjük a borecetet, a cukrot és 2 evőkanál vizet. Spatulával gondosan lekapargatunk minden odasült darabkát a serpenyő aljáról. Addig főzzük, míg az összes folyadék elpárolog. A hagymát átrakjuk egy előkészítő edénybe és félretesszük.

    Vajazzuk meg minden szelet kenyér egyik oldalát. Vajazott oldalával lefele fektessünk 6 szelet kenyeret egy munkafelületre. Mindegyikre helyezzünk két szelet Gruyere sajtot, arra egy adag hagymát, majd megint két szelet sajtot. Tetejére újabb szelet kenyeret teszünk, vajazott oldalával felfelé.

    Közepes tüzön felmelegítünk egy öntöttvas palacsintasütőt. Belerakjuk a szendvicseket, és addig sütjük míg a sajt olvadni kezd, és a kenyér aranybarna lesz (kb.2-4 perc). Megfordítjuk, és addig sütjük, míg ez a fele is aranyszínűre barnul, és sajt megolvad (kb. 2-4 perc). A szendvicseket félbevágjuk és azonnal felszolgáljuk.

Megjegyzés

A Food Network tévécsatorna új műsorában Tiffani Thiessen színésznő kényezteti ismerőseit finom fogásokkal. Tiffani Thiessen receptje

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin