Elkészítés: Éjszakára a halakat bedörzsöljük őrölt borssal, sóval, 6 gerezd reszelt fokhagymával és olívaolajjal, hűtőbe tesszük.
Másnap grillezés előtt a szalonnának a zsírját kisütjük, és még forrón belereszelünk 6 gerezd fokhagymát.
A salátát-paradicsomot-paprikát mossuk, szeleteljük, a lilahagymát is, és 3 gerezd fokhagymát kicsire vágunk. A salátaöntethez valókat összekeverjük, és a salátára öntjük.
A tejfölbe reszelünk 3 gerezd fokhagymát és sózzuk.
A halat kis nyársra, saslik pálcára húzzuk, és a grillre tesszük, folyamatosan forgatjuk, és kenegetjük a fokhagymás szalonnazsírral.
A cukkiniszeleteket is bedörzsöljük sóval, borssal, megkenjük a fokhagymás szalonnazsírral, grillezük.
A kész halat a salátával és fokhagymás tejföllel, cukkinival tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre