Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Grillezett piri-piri garnéla

Hozzávalók

  • 80 dkg előfőzött garnélarák
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 0,5 dl piri-piri olaj vagy csiliolaj
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem zöld

Elkészítés

    1. A bambusz- vagy fanyársakat vízbe áztatjuk - így grillezéskor nem égnek meg -, a pácléhez finomra aprítjuk a hámozott fokhagymát, kétféle olajjal összekeverjük, sózzuk és borsozzuk. A garnélákat legalább 15 percig bennehagyjuk. Csípősebb lesz, ha tovább pácoljuk.
    2. A pácléből kivéve a nyársakra tűzzük, és zellerzöldet teszünk a garnélákra.
    3. A felhevített grillsütőn oldalanként kb. 5 percig sütjük. Önmagában is finom, de pirított új burgonyával körítve még kiadósabb.

      12 GRILLRECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

    MENNYEI GRILLRECEPTEK >>>

Megjegyzés

Piri-piri olaj vagy szósz helyettesíthető édes csiliszósz és pár csepp csiliolaj keverékével.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin