Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Grillezett padlizsántekercs

Hozzávalók

  • 2 db közepes padlizsán
  • 1 üveg ecetes pepperoni paprika (kb. 370 ml)
  • 12,5 dkg feta sajt (light)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 2 ek olívaolaj
  • bors

Elkészítés

    1. A megmosott, megtisztított padlizsánokat hosszában 8-8, kb. 1/2 cm vastag szeletre vágjuk, majd besózzuk és állni hagyjuk. Közben az ecetes paprikát lecsepegtetjük és a felét apróra kockázzuk. A villával szétnyomkodott feta sajtot összeforgatjuk a présen átnyomott fokhagymával és a felkockázott paprikával, majd megborsozzuk.
    2. A rozmaringot leöblítjük, lerázzuk és finomra vágjuk. Az olajat a rozmaringgal és 1 csipet őrölt borssal ízesítjük, majd a felét a maradék paprikával és némi sóval együtt pürésítjük.
    3. A besózott padlizsánt konyhai papírtörlővel leitatjuk, megkenjük a sajtkrémmel és feltekerjük. A maradék rozmaringos olajjal megkent tekercseket a tűzhelyen grillserpenyőben, kerti grillen alumíniumtálcában sütjük oldalanként 3-4 percig. A pürét külön kínáljuk hozzá.

    15 ISTENI RECEPT FETA SAJTTAL - A GÖRÖG SALÁTÁN TÚL! >>> 

    15 KIHAGYHATATLAN FINOMSÁG PADLIZSÁNBÓL >>> 

    PARADICSOMOS-MOZZARELLÁS PADLIZSÁN >>> 

A tekercseket fogvájóval rögzítheted és fűszernövényekkel, pl. petrezselyemmel díszítheted.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin