Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett padlizsános bruschetta

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 közepes padlizsán (kb. 25-30 dkg/db)
  • 4 nagyobb szilvaparadicsom
  • néhány szem fekete olajbogyó, olívakrém, frissen őrölt bors – ízlés szerint
  • A páchoz:
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 2 teáskanál tengeri só
  • 2 kávéskanál őrölt rozmaring (a friss még jobb)
  • 2 kávéskanál morzsolt oregánó
  • 2 dundi gerezd fokhagyma

Elkészítés

Elkészítés: Először a páclevet készítem el, ami annyiból áll, hogy az olajat és a citromlevet tálba öntöm, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomom, fűszerezem, alaposan elkeverem.

A padlizsánok végeit eltávolítom, csíkokban meghámozom, vagyis kb. 1 cm-es csíkokban úgy távolítom el a héját, hogy nagyjából 1 cm-ként marad is rajta héj. Mindegyikből 1-1 cm vastag szeletet vágok hosszában. Egy kenőecsettel minden padlizsánra kenek a pácléből, majd egy széles tálban szép sorban egymásra halmozom őket. Valamennyi páclé megmarad, ha nem így történne, érdemes egy keveset visszafogni belőle.

Amíg pácolódnak, meghámozom és felkarikázom a paradicsomokat, felvagdosom az olívabogyókat, felszeletelem a kenyeret, előmelegítem a grillsütőt.

A fűszeres padlizsánszeleteket a forró grillre rakosgatom, 6-8 perc alatt szép csíkosra, puhára sütöm, papírtörlőre szedem. Az utolsó padlizsánok után a kenyerek egyik oldalát megmártom a maradék páclében, épp csak annyira, hogy a felszínükön vékony réteg képződjön. A megkent felükkel lefelé ráhelyezem mindegyiket a forró rácsra, 2-3 perc alatt enyhén megpirítom.

A halvány csíkosra pirult, ropogós kenyérszeletekre rakosgatom a padlizsánokat és a paradicsomokat, olívabogyóval, illetve olívakrémmel, néhány petrezselyemlevéllel díszítem.

Megjegyzés



További érdekességeket és fotókat a recepttel kapcsolatban Habliliom blogjában találsz! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss