Keress receptre vagy hozzávalóra

Grillezett lazac spenótágyon

Hozzávalók

  • 50 dkg lazacfilé
  • 1 marék spenót (baby)
  • 1 db csípős hegyes paprika (zöld)
  • 1 db csípős hegyes paprika (piros)
  • 1 db paradicsom
  • 0,5 db póréhagyma
  • póréhagyma (zöldje)
  • 1 db újhagyma (zöldestől)
  • 4 db csiperkegomba (feje)
  • 2 db ecetes fokhagyma (tárkonyos almaecetben és olívaolajban eltett)
  • 1 szál angol zeller
  • 1 szál sárgarépa
  • 4 db krumpli
  • 1 kicsi brokkoli
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál joghurt
  • 2 szál petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt fehér bors
  • egész tarka bors
  • 1 db citrom
  • 0,5 dl fehérbor
  • olívaolaj

Elkészítés

    1.

    A lazacot felszeletelem, sózom, borsozom, csöpögtetek rá citromot.

    2.

    A brokkolit rózsákra szedem, sós vízben megfőzöm a répával és a burgonyával együtt.

    3.

    Egy serpenyőben olívaolajon megdinsztelem a póré és újhagymát, a paprikákat, a paradicsomot, az angol zellerszálakat, hozzáadom a krumplikat, a hosszában felszeletelt répát.

    4.

    A spenótot blansírozom.

    5.

    Egy serpenyőben elkészítem a szószt: tejet hevítek, adok hozzá joghurtot, lisztet, apróra vágott petrezselymet, fehér borsot, citromlevet és fehérbort.

    6.

    A lazacot olívaolajon grillserpenyőben megsütöm.

Megjegyzés

A lazac a halak királynője, zöldségekkel egy fejedelmi étel.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin