Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett kacsamell és mediterrán zöldségek tzatziki salátával

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • személyenként 1 db hízott kacsamell, ha túl nagy, a fele is elég
  • A páchoz:
  • olívaolaj
  • reszelt fokhagyma
  • durvára darált borskeverék
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • Valamint:
  • 1-2 db karcsú padlizsán
  • 1-2 db cukkini
  • A salátához:
  • 1-2 db kígyóuborka
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 4 dl joghurt
  • kapor
  • cukor
  • 1 citrom leve vagy almaecet
  • őrölt fehérbors

Elkészítés

Elkészítés: Először a pácot készítem el egy fedeles üvegtálban, bőven, mert a zöldségeket is ebben az olajban forgatom meg, majd ebbe teszem a felszeletelt és a zsíros résznél kockára bevagdalt kacsamelldarabokat. Lefedem, és másnapig a hűtőbe teszem.

A cukkinit és a padlizsánt megmosom, ezt is felszeletelem 7-8 mm-es darabokra, majd besózom, és egy tálcán szintén a hűtőbe teszem, felhasználásig. (Elég sütés előtt 1-2 órával előkészíteni.)

A kontakt grill sütőlapjait vékonyan beolajozom, majd amikor jó forró, ráteszem először a kacsamelleket, pár perc alatt rozéra sül, ekkor kiveszem, tálra szedem (itt a levét elereszti), majd visszateszem pár percre újra a grillbe, mert nem szeretem, csak átsülve. A végén megsózom.

Ez idő alatt a zöldségeket a pácolajban megforgatom, borskeverékkel meghintem, a hőmérsékletet közepesre állítom, és a grillen pár perc alatt megsütöm.

A salátához az uborkát megmosom, a héját levágom, majd nagyobb lyukú reszelőn, lereszelem egy üvegtálba. Sózom, reszelt fokhagymával ízesítem, kaprot keverek hozzá, és állni hagyom, hogy levet eresszen.
20 perc után a kezemmel kinyomkodom a levét, és hozzáadom a joghurtot, a cukrot, a borsot, a citrom levét, és összekeverem. A kacsamellel és a zöldségekkel tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss