Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett joghurtos csirkemell vele sült paprikával

MME MME
120 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 egyforma csirkemellfilé
  • 1 nagy pohár natúr joghurt
  • frissen őrölt bors
  • 2 szál friss rozmaring
  • 4 szál friss kakukkfű
  • 2 levél zsálya
  • 1 szál zöld fokhagyma
  • 1/2 dl olívaolaj
  • A körethez:
  • 2-2 sárga, piros, zöld kaliforniai paprika
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 0,7 dl olívaolaj
  • fehérborecet ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellfiléket megmossuk, leszárítjuk. A natúr joghurtot sóval, borssal, az aprított rozmaringgal, zsályával, fokhagymával, az olajjal összekeverjük, belefektetjük a csirkemelleket, és lefóliázva 1 éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni.

A színes kaliforniai paprikákat megmossuk, leszárítjuk, és éles késsel nagyobb darabokra, háromszögekre vágjuk, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel, az olívaolajjal összeforgatjuk.

A pácolt húsról kézzel lehúzzuk a felesleges pácot, és forró grillen kb. 10-15 perc alatt pirosra sütjük. Közben a paprikadarabokat is a grillre tesszük, és kb. 8-10 perc alatt megsütjük.

Ha elkészültek a zöldségek, tányérra szedjük, megcsepegtetjük ízlés szerint fehérborecettel, és a csirkemellel kínáljuk.

Megjegyzés

Ha gazdaságosan szeretnénk dolgozni, a paprika csumáját ne késsel vágjuk le, hanem a csumát a hüvelykujjunkkal nyomjuk a paprika belsejébe, majd húzzuk ki. Így csak a paprikacsumát dobjuk el. A csirkemell sütésénél, ha a hús külseje már szép piros, de a közepe még nyers, húzzuk a húsdarabokat a grillrács szélére, ahol kevésbé izzik, kevésbé forró a grill, és itt át tudjuk úgy sütni a húst, hogy a külseje ne égjen meg.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss