Grillezett halloumi sajt céklával és naranccsal

Hozzávalók

  • 50 dkg halloumi sajt vagy grillezhető sajt
  • 25 dkg cékla (előfőzött, csomagolt, nem ecetes)
  • 3 db narancs
  • 4 ek fehérborecet
  • 10 dkg vízitorma vagy madársaláta
  • bors

Elkészítés

    1. A narancsot megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk, a céklát lecsepegtetjük, majd felaprítjuk.
    2. Egy tálban összekeverjük a céklát, a narancsot, annak levét és a fehérborecetet. Megsózzuk és megborsozzuk.
    3. A halloumi sajtokat megborsozzuk, nyolc darabra vágjuk, majd 1-2 percig grillezzük vagy sütjük, míg aranybarna és ropogós nem lesz a külseje és olvadni nem kezd.
    4. A salátához adjuk a felaprított vízitormát vagy a madársalátát, és összekeverjük. A salátát a tányérokra szedjük, majd ráhelyezünk 2-2 kocka forró sajtot.

Megjegyzés

Sajt helyett sült makrélával is készíthető.

Dr.Gondek Károlyné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek