Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett füstölt sonka, újhagymás spárgapürével

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • 2 személyre:
  • 2 szelet füstölt főtt sonka (kötözött is lehet)
  • A spárgapüréhez:
  • 25 dkg fehér spárga,
  • 1 csomag újhagyma,
  • frissen őrölt só és bors,
  • 3 merőkanál alaplé, (csont, hús, zöldség)
  • 1 pohár natúr joghurt (150 g)
  • 1 evőkanál étkezési keményítő,
  • 1 kiskanál citromlé,
  • kevés olívaolaj (lehet napraforgóolaj is)

Elkészítés

Az ujjnyi vastag sonkaszeleteket serpenyőben vagy grillrácson, esetleg sütőben rövid ideig mindkét oldalán átsütjük fűszerezés nélkül.

A spárgákat meghámozzuk, sós, forró vízben kevés ideig megfőzzük. Az újhagymát felkarikázzuk úgy, hogy a zöldjéből is jusson hozzá bőségesen.

Kevés olíva olajon, serpenyőben enyhén megpirítjuk a középen kettévágott spárgák sípos részét, (fontos, hogy enyhén karamellizálódjon körös körül) majd kivesszük a serpenyőből.

Ugyanabban a serpenyőben, kevés olajon megdinszteljük a karikára vágott újhagymát is. Hozzáadjuk a spárgák azon részeit, amiket nem pirítottunk, darabokra vágva. Együtt dinszteljük tovább, majd felöntjük 3 merőkanál alaplével, és kevés citromlét adunk hozzá.

Hozzátesszük a karamellizált spárgasípokat is, és addig főzzük, míg az alaplé mennyisége a felére csökken. Közben sózzuk, borsozzuk, és az így létrejött keveréket botmixerrel jól átdolgozzuk.

Végül a joghurtban elkeverünk egy kanál keményítőt, és ezzel a pürét felforraljuk. Laza krumplipüré állagú krémet kell kapnunk. Ezzel tálaljuk a grillezett sonkát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss