Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Grillezett cukkini- és padlizsántekercs sajttal töltve

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán (kb. 25 dkg-os)
  • 2 db cukkini (kb. 30 dkg-os)
  • tengeri só
  • 2 szál rozmaring
  • 2 szál kakukkfű
  • 1/2 csokor bazsalikom
  • 30 dkg mozzarella
  • 1 tk reszelt citromhéj (bio)
  • frissen őrölt bors
  • 3 ek piros pesto (üveges)
  • 4 ek olívaolaj

Elkészítés

    1. A padlizsánt a gömbölyű végétől kezdve 1 cm-enként felvágjuk úgy, hogy fent a szára még összetartsa a szeleteket. A cukkinit ugyanígy előkészítjük. Egy nagyobb edényben enyhén sós vizet forralunk a rozmaringgal és a kakukkfűvel. Beletesszük a padlizsánt, és lassú tűzön előfőzzük kb. 4 percig, a cukkinit pedig 2 percig. Ezután mindkettőt jól lecsepegtetjük, majd leválasztjuk a szeleteket, és konyhai papírtörlővel leitatjuk.
    2. A lecsipkedett bazsalikomleveleket durvára aprítjuk. A mozzarellát kb. 4 cm hosszú csíkokra vágjuk, megborsozzuk, és összekeverjük a citromhéjjal, valamint az aprított bazsalikommal. A zöldségszeleteket megszórjuk sóval, borssal, és az egyik végüket vékonyan megkenjük a pestóval. Mindre egy mozzarellacsíkot fektetünk, majd a szeleteket szorosan feltekerjük. A tekercseket fogvájóval megtűzzük, az olívaolaj jal vékonyan megkenjük, és a forró grillen forgatás közben addig sütjük, amíg a sajt olvadni kezd.
Piros pesto helyett olajban eltett aszalt paradicsommal, mozzarella helyett más jól olvadó sajttal is kipróbálhatod.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin