Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett csirkemell zöldséges kuszkusszal

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • csirkemellfilé
  • A pácléhez:
  • darált chili
  • durvára darált színes bors
  • szójaszósz
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • gyömbér por
  • garam masala
  • olívaolaj
  • kókusztej
  • A körethez:
  • 4,5 dl kuszkusz
  • 6 dl forró víz vagy zöldséglé
  • kurkuma
  • gyömbérpor
  • kevés olaj
  • 3 dl kínai zöldségkeverék
  • 1 dl zöldborsó

Elkészítés

Elkészítés: A páchoz valókat egy tálban összekeverem, a fűszereket ízlés szerint adagolom, de semmiből sem teszek nagyon sokat. A csirkemelleket elfelezem, majd a vastagságát is felezem, és ezeket a vékony szeleteket elmerítem a pácban, lefedem, és a hűtőbe teszem 3-4 órára.

A kuszkuszt egy magasfalú edénybe teszem. A zöldségeket egy másik edényben kevés olajon, megsózva megpárolom, majd ha elkészült, átszedem a kuszkuszra, fűszerezem gyömbérrel és kurkumával. 6 dl vizet vagy zöldséglevet forralok, majd a zöldséges kuszkuszra öntöm, átkeverem, és lefedve hagyom, hogy a szemek magukba szívják a nedvességet. 10-15 perc alatt magától elkészül.

Tálaláskor a kuszkuszt formagyűrűbe kanalazom és paradicsomszelettel díszítem. A pácolt hússzeleteket pedig grillen pár perc alatt megsütöm.

Megjegyzés

Bármilyen zöldséggel párosítható a kuszkusz.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss