Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett csirkecomb

60 perc
mester
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombok bőrét ujjunkkal alányúlva óvatosan megemeljük és hátratoljuk, de nem választjuk le. A szabaddá vált húst bedörzsöljük sóval, borssal és a zsályával. A bőrt visszaigazítjuk, majd a combokat letakarva a hűtőbe tesszük éjszakára.
  2. A ketchupból, a mézből, a mustárból, a lime-léből, némi sóból, borsból, a csili- és a curryporból, valamint a mogyoróolajból pácot keverünk.
  3. A combokat közepes hőmérsékletű parázs fölött többszöri forgatás mellett aranybarnára grillezzük 15 perc alatt. Ezután megkenjük az olajos páccal, és további forgatás, illetve kenegetés közben sütjük még kb. 15 percig.

Grillezett csirke receptek >>>  

Konyhai sütőben is elkészítheted. Ekkor a combokat 220 fokon süsd 5 percig, majd a páccal megkenve további 10 percig. Közben forgasd és kenegesd!

Ezek is érdekelhetnek

Friss