Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett csirkecombfilé trópusi salátával

30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • 2 db csirkefelsőcomb
  • A páchoz:
  • 1 ek olaj
  • 1 csipet bors
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 csipet curry
  • 1 gerezd fokhagyma
  • A salátához:
  • 1/2 fej jégsaláta
  • 2 db narancs
  • 2 db kivi
  • kevés só
  • 1/2 db narancs leve
  • 2 ek kókuszzsír

Elkészítés

  1. A combokat lebőrözzük, kicsontozzuk, majd szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk.
  2. Az olajhoz hozzákeverjük a fűszereket, és bekenjük a megsózott hússzeleteket, majd pár órára hűtőbe rakjuk. Grillen, vagy öntöttvas serpenyőben készre sütjük, miközben néhányszor megforgatjuk.
  3. A salátához laskára vágjuk a jégsalátát, a narancsot késsel meghámozzuk úgy, hogy a fehér héját is levágjuk és meghámozzuk a kivit is, kb. 3 centis darabokra vágjuk és összekeverjük a kicsit megsózott salátával és a narancs levével. Elrendezzük a tetején a hússzeleteket és rákanalazzuk a hússütésből megmaradt pecsenyelevet is.

 

Megjegyzés

A kicsit unalmas grillhúsokat feldobhatjuk egy finom, gyümölcsös salátával. - Bodnár Éva

Ezek is érdekelhetnek

Friss