Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Grillezett cajun garnéla édesburgonyával és színes sült zöldséggel

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg édesburgonya
  • 4 dkg cheddar sajt
  • bors
  • 20 nagyobb garnéla
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál cajun fűszerkeverék (fűszerboltban kapható)
  • 1 citrom
  • 1/2 csokor friss kakukkfű
  • olívaolaj
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 2 szál szárzeller
  • 5 szál újhagyma
  • 2 marék kukorica
  • 1 teáskanál édes füstölt paprikapor

Elkészítés

    Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, és lobogó sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Krumplinyomóval pürésítjük. Hozzáreszeljük a sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összekeverjük.

    Amíg a burgonya fő, megsütjük a rákokat. Egy tepsibe tesszük őket, megszórjuk aprított fokhagymával, a cajun fűszerkeverékkel friss kakukkfűvel és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőben a sütő felső rácsán grillezve megsütjük kb. 7-8 perc alatt.

    A paprikákat kimagozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk egy serpenyőben. Ha már kicsit megpirult a paprika, hozzászórjuk a kukoricát, a felkockázott szárzellert és az aprított újhagymát, fűszerezzük a füstölt paprikaporral, ízesítjük sóval, borssal.

    A fűszeres rákokat a sajt édesburgonya pürével és a pirított zöldségekkel tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin