Elkészítés: A burgonyát sós vízben megfőzzük, kihűtjük, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Mindkét felét olvasztott vajjal megkenjük, sózzuk.
A vajon megpirítjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, amikor a levét már majdnem teljesen elfőtte, hozzáadjuk a kis darabokra vágott sonkát, kis ideig együtt pirítjuk. Megszórjuk a Knorr Rafinériával, felöntjük a tejjel, kevergetve besűrítjük.
A burgonya egyik oldalát grillben vagy sütőben megpirítjuk, kivesszük, megfordítjuk, elosztjuk rajta a masszát, sajttal megszórjuk, visszatesszük, ropogósra sütjük. Grillezett húsok mellé köretként tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre