Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett báránykotlett provanszi módon

MME MME
4/5
30 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 közepes hagyma
  • 5 evőkanál olaj
  • 1/2 teáskanál aprított zsázsa
  • 1/4 teáskanál aprított kakukkfű
  • 1/4 teáskanál aprított majoránna
  • 1 evőkanál citromlé
  • bors
  • 4 vékony vagy dupla báránykotlett

Elkészítés

Elkészítés: A finomra vágott hagymát, olajat, friss fűszereket, citromlét, sót egy kis edénybe teszzük, marinádot készítünk. A bárányhúst megmossuk, szárazra töröljük. Többször bevágjuk egy éles késsel, majd egy lapos edénybe fektetjük, a marinádot ráöntjük, s egy éjszakán át a hűtőszekrényben lefedve érleljük. A grillezés előtt a marinádból kivesszük, lecsöpögtetjük, a marinádot félretesszük. Grillezés alatt ezzel többször bekenjük, míg megsül.

Megjegyzés

Ehhez a legjobban füszeres vaj vagy bruschetta illik.
- MME

Ezek is érdekelhetnek