Elkészítés: Az almákat megmossuk, megtisztítjuk, magházukat eltávolítjuk, majd fél cm vastag cikkelyekre vágjuk. Sütőlapra tesszük, meghintjük a színes borssal és az olívaolaj 1/3 részével. A felszeletelt gombákat az olívaolaj egy részében megforgatva hirtelen megsütjük, sóval és fehérborssal fűszerezzük. Grillen megsütjük az almaszeleteket, és elkészítjük a dresszinget. A vinaigrette-hez (öntethez) a mustárt az olívaolaj maradék harmadrészével kikeverjük, hozzáadjuk a citromlét vagy a balzsamecetet, és só, bors, porcukor hozzáadásval pikánsra fűszerezzük. A tálalótányért megszórjuk a pirított fenyő ill. tökmagokkal, ráhalmozzuk a lecsepegtetett és összetépkedett salátaleveleket, majd ráhelyezzük a grillezett almaszeleteket, az aszalt szilvát és az erdei gombákat. A vinaigrette öntettel megspriccelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre