Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Grillcsirkés köles egytál

default user icon

Hozzávalók

  • 1 csomag köles (12,5 dkg)
  • olívaolaj
  • 2,5 dl csirkehúsleves alaplé
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 db kaliforniai paprika ( piros, zöld vagy sárga)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk kurkuma
  • 20 dkg csirkemell
  • 1 db avokádó (vagy uborka)
  • 1 db citrom leve
  • bors

Elkészítés

    1. A kölest folyó víz alatt átmossuk, megpirítjuk 1-2 ek olajon, majd forrás után kis lángon megfőzzük az alaplében.
    2. Közben apróra vágjuk a lilahagymát és a kaliforniai paprikát. Elfelezzük mindkettőt, majd olajon először megdinszteljük a fele hagymát, majd hozzáadjuk a fele paprikát is. A fokhagymát is felaprítjuk és egy kávéskanál kurkumával a meleg ételhez keverjük.
    3. A grillcsirkét elválasztjuk a bőrétől és kicsontozzuk. A húst tetszőleges szeletekre vágjuk, majd hozzáadjuk az ételhez.
    4. A kölest villával átmozgatjuk, és először a meleg, majd a maradék hideg alapanyagokat (lilahagyma, paprika) is hozzáadjuk, végül belekeverjük a magjától elválasztott és kis kockákra darabolt avokádót. Leöntjük citromlével, szükség szerint sózzuk, borsozzuk.

    PAPRIKÁS KRUMPLI KÖLESSEL>>> 

    PAPRIKÁS KÖLESRIZOTTÓ>>> 

    KÖLESBÉLES>>> 

Megjegyzés

Tipp: ha szereted a zöldborsót, nyugodtan önthetsz hozzá egy keveset!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin