Grillcsirke héjában sült krumplival

Hozzávalók

  • 1 db egész csirke
  • lestyán
  • kakukkfű
  • petrezselyem zöld
  • lestyánzöld
  • szárított petrezselyem
  • két teáskanál olívaolaj
  • 1 db. alma
  • két karika citrom
  • 80-90 dkg durva só a sütéshez
  • Fóliában sült krumplihoz:
  • személyenként két krumpli
  • Joghurtos öntet hozzávalói:
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • néhány csepp frissen facsart citromlé
  • zöld petrezselyem
  • 1 mokkáskanál szárított kapor
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1. A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, majd papírtörlővel leitatjuk a vizet róla, a gerincénél kettőbe vágjuk. Bedörzsöljük a szárított zöld fűszernövényekkel, majd olívaolajjal jól bedörzsöljük a csirkét. Az almát felszeljük, a zöldfűszereket megmossuk. Egy serpenyőbe tesszük a durvaszemű sót, majd rászórjuk a zöldfűszereket, az almaszeleteket és a citromkarikákat, ráfektetjük a csirkét.
    2. 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, alsó-felső sütésre, kb. 50 percre, miközben egyszer, félidőben megfordítjuk a csirkénket. További fél órát sütjük a légkeveréses fokozaton, ameddig szép színt kap. Vigyázzunk, amikor megfordítjuk, maradjanak alul a zöld fűszernövények, mert azok könnyen megégnek!
    3. A megmosott krumplikat egyenként alufóliába csomagoljuk, és egy tepsibe rakjuk, majd betesszük a sütőbe. A krumplinak elég 40 perc, együttsüthető a csirkével.
    4. Tálalás előtt joghurtos öntetet készítettem: a görög joghurthoz kevertem a frissen vágott petrezselyemzöldet, szárított kaprot, néhány csepp citromlevet, egy csipet sót. Ezzel meglocsolva kínáltam a krumplit és a salátát.

Megjegyzés

Javaslom ezt a receptet azoknak, akik diétáznak és szeretnének aránylag olcsó ünnepi ételt készíteni húsvétra.

Biró Sára
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin