A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, majd papírtörlővel leitatjuk a vizet róla, a gerincénél kettőbe vágjuk. Bedörzsöljük a szárított zöld fűszernövényekkel, majd olívaolajjal jól bedörzsöljük a csirkét. Az almát felszeljük, a zöldfűszereket megmossuk. Egy serpenyőbe tesszük a durvaszemű sót, majd rászórjuk a zöldfűszereket, az almaszeleteket és a citromkarikákat, ráfektetjük a csirkét.
180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, alsó-felső sütésre, kb. 50 percre, miközben egyszer, félidőben megfordítjuk a csirkénket. További fél órát sütjük a légkeveréses fokozaton, ameddig szép színt kap. Vigyázzunk, amikor megfordítjuk, maradjanak alul a zöld fűszernövények, mert azok könnyen megégnek!
A megmosott krumplikat egyenként alufóliába csomagoljuk, és egy tepsibe rakjuk, majd betesszük a sütőbe. A krumplinak elég 40 perc, együttsüthető a csirkével.
Tálalás előtt joghurtos öntetet készítettem: a görög joghurthoz kevertem a frissen vágott petrezselyemzöldet, szárított kaprot, néhány csepp citromlevet, egy csipet sót. Ezzel meglocsolva kínáltam a krumplit és a salátát.