Elkészítés: Nagyobb téglalap alakú tepsit kikenük és lisztezunk, a sütőt 180 fokra előmelegitjuk. A 7 tojás fehérjét 3 evőkanál vízzel kemény habbá verjük. A sárgáját a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőporos lisztet, a darált diót és a tojáshabot. A tepsibe simítjuk, és kb. 30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojásokat a cukorral vízgőz felett sűrűre főzzük folyamatosan kevergetve. Hűlni hagyjuk.
A grillázshoz a cukrot világosbarnára karamellizáljuk, hozzáadjuk a diót, vizes deszkára borítjuk, hagyjuk kihűlni. Kihűles után ledaráljuk.
A kihűlt tojáspos krémet alaposan elkeverjük a margarinnal, hozzáadjuk a grillázst. A tésztát úgy vágjuk el, hogy legyen 4-5 egyforma hosszú lapunk, de mindegyik 2-3 cm-rel legyen keskenyebb a másiktól, a legkisebb legyen 2 cm-es.
A maradék tésztát bevonjuk karamellel, melyet 10 dkg cukorbol, pár csepp ecetből és 1 kanál vízből készítünk el. Mielőtt megkötne, 2 cm széles csíkokra vágjuk.
A legszélesebb tortalapot tálcára helyezzük, megkenjük a krémmel, rátesszük az eggyel kisebb lapot, így rétegezzük akrémmel, míg a legkisebb 2 cm-essel zárjuk. Az elkészült piramis oldalát is bevonjuk a krémmel, majd ezt fedjük be a karamelles csíkokkal. A csíkok közét kitöltjük a maradék krémmel. Tetejet ízlés szerint dióval, krémmel, karamellel, cukorgyönggyel díszitjük.