Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Grillázsos almatorta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • Az almás töltelékhez:
  • 70-80 dkg alma
  • 2 dl almalé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • fahéj
  • A pudingos töltelékez:
  • 3,5 dl tej
  • 1 dl tojáslikőr
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dkg cukor
  • A grillázshoz:
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg durvára vágott dió

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojással és a tejföllel, a legvégén hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Az összes almából 1 szemet kisebb kockákra vágunk, és a tésztába keverjük. 180 fokon kb. 30 perc alatt, tortaformában készre sütjük.

    Közben a maradék almát is meghámozzuk és kockára daraboljuk. A fele mennyiségű almalével, 2 evőkanál cukorral és egy csipetnyi fahéjjal pár perc alatt kissé megfőzzük. A maradék almalével kikeverjük a pudingport, és besűrítjük vele az almát. Ezt a kisült tészta tetejére borítjuk.

    Ezután a fele mennyiségű tejet és a tojáslikőrt a cukorral felforraljuk, majd sűrítjük a tejjel kikevert pudingporral. Ezt az almás töltelék tetejére borítjuk.

    A grillázshoz a cukrot megpirítjuk, hozzáadjuk a diót, kiöntjük egy darab sütőpapírra, és mikor megszilárdult, szilánkosra törjük. Ezt a grillázszúzalékot a torta tetejére szórjuk.

    Tálalás előtt pár órára jól behűtjük.

Megjegyzés

A tojáslikőrt pótolhatjuk tejjel és vaníliával.

esztiklock
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

KicsiAnett
Én ha készítek, biztos kettőt kell egyszerre annyira szeretik. Kicsit variáltam a tésztán, szerintem így is finom lett. Néhány deka lisztet kicseréltem darált dióra. Érdemes kipróbálni.
esztiklock
Nagyon örülök! Egészségetekre!
Fiamma
Megcsináltam, kicsit kevesebb cukorral. Isteni finom, és ugyanígy néz ki az enyém is! A család első számú kedvence lett!
ekesandi
Nagyon szép:))))

Hasonló Receptek

Magazin