Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Grillázsos almalekvár

default user icon

Hozzávalók

  • 1,8 kg alma (savanykás)
  • 1 db fahéjrúd
  • 7,5 dkg mazsola
  • 50 dkg befőzőcukor (3:1)
  • 4 dkg mandula
  • 4 dkg kristálycukor
  • 1 db citrom (leve)

Elkészítés

    1. A meghámozott, negyedelt és kicsumázott almát apróra kockázzuk. Kimérünk belőle 1,35 kg-ot, majd egy fazékban hozzáadjuk a fahéjat, a mazsolát és a befőzőcukrot. Jól összeforgatjuk, és lefedve állni hagyjuk kb. 3 órát, amíg levet ereszt.
    2. Közben egy szárazon felforrósított serpenyőben a szálasra vágott mandulát világosbarnára pörköljük, majd kiszedjük egy tányérba. A serpenyőben a kristálycukrot 2 ek vízzel elkeverjük és világosra karamellizáljuk, majd beleforgatjuk a mandulát. A grillázst sütőpapírra kenjük, és hűlni hagyjuk, végül durvára daraboljuk.
    3. Az almás keveréket megöntözzük a citromlével, majd időnként átforgatva felforraljuk. Ezután bugyogva főzzük 4 percig, és közben kevergetjük, hogy ne kozmáljon le. Zselépróba után a fahéjrudat kiemeljük, és a grillázst a dzsembe keverjük.
    4. A forró dzsemet azonnal az előkészített sterilizált üvegekbe töltjük, majd légmentesen lezárjuk, és hűlni hagyjuk.

    KÖRTELEKVÁR>>> 

    CITROMOS NARANCSLEKVÁR>>> 

    TÉLI ALMALEKVÁR>>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Sweet Family. 6 db 2,5 dl-es üveghez.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin