Grillázs

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • cukor vagy/és méz
  • olajosmagfélék
  • narancshéj vagy cukrozott narancshély

Elkészítés

    Elkészítés: Tűzre tett üstben keverés közben cukrot olvasztunk. Az olvadásfokra hevített cukor részben karamellizálódik, megpörkölődik, és sárgásbarna színű lesz. Ezután a cukorba belekeverjük a darált olajosmagot és a narancshéjat. A grillázsmasszát hideg márványasztalra öntjük, lapokat formálunk. A grillázst körülbelül 70 fokon formáljuk, ezen a hőfokon már nem ragad, de még képlékeny. A lappá való kisodrást kézi nyújtófával végezzük. A grillázs formázásánál a lapot zsírozni kell, mert különben leragad. A darabokat kiszúrással vagy felszabdalással készítjük. Jó minőségű, töltelékgrillázst lehet előállítani, ha a cukrot részben mézzel helyettesítjük. (A mézzel készített grillázs lágy.)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Lőrinczy Ildikó 6 évvel ezelőtt
Hozzátartozik a recepthez, hogy 1 kg cukorhoz fél kg dió (vagy más csonthéjas) kell.

Hasonló Receptek

Magazin