Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grilleznél, de nincs hol? Itt a 4 legjobb grillétterem a fővárosban!

A nyárhoz hozzá tartozik a grillezés. A városban élők számára a kerti sütögetés lehetősége nem minden esetben adott, az erdőben való tűzgyújtóhelyek romantikája pedig nem mindenki számára vonzó, így érdemes feltérképezni, hogy a városban hol találunk hamisíthatatlan grill-hangulatot, s jó minőségű grillen készített fogásokat.
ARAZ ÉTTEREM >>>

A nyári szezonban a belváros közepén lévő étterem belső kertjében is hozzájuthatunk a hamisíthatatlan kerti parti-hangulathoz. A Barka Áron által vezetett konyha a szokásos magas minőségben kínálja a BBQ fogásokat, minden csütörtök este széles ételválasztékkal és marinált húsokkal és halakkal várja a vendégeket. A grillen készíthető húsok között megtalálhatjuk a szárnyasokat, a különféle grillkolbászokat, a klasszikus BBQ oldalast, az örökzöldnek számító hamburgert, aki halra vágyik, az megkóstolhatja a fokhagymás, zöld fűszeres pácban érlelt tengeri sügért, de kár kihagyni a szalonnával göngyölt bélszínt vagy az argentin rib eye steaket. A hangulatos és alapvetően hűs teraszon a magyar nyár szélsőségeitől (eső, hőség) védve fogyaszthatjuk el a vacsoránkat.

3+1 PISZTRÁNGOZÓ, AHOL ENNED KELL IDÉN NYÁRON! >>> 
KOLLÁZS BRASSERIE & BAR >>> 

Vasárnaponként a Kollázsban is kipróbálhatjuk a minőségi grillélményt. A vasárnapi ebédnek vagy vacsorának is válaszható parti-csomagban az előételektől kezdve a desszertig minden megtalálható. A szűkített a la catre étlapról választható előételek mellett svédasztalos formában várják a vendégeket a különféle grillre való húsok és halak. Nagy kedvenc a grillezett marhanyak, a különféle steakhúsok, illetve az enyhén csípős, kellemesen fűszerezett csirkeszárny. A desszertkínálat is svédasztalos, a szezonális gyümölcsválogatás mellett házi sorbet kínál a Kollázs, illetve egy-egy klasszikus magyar sütemény is megjelenik a kínálatban.

CSAK EGYFÉLE SÜTI VAN - DE EZERFÉLE ÍZBEN! MONOCUKRÁSZDA A VÁROS KÖZEPÉN >>> 
PEPPERS! >>> 

A Peppersben a grillélmény mellé egyedülálló panoráma is dukál. A nyári szezonban a Duna-korzón lévő szálló éttermének teraszán tobzódhatunk a különféle grill fogásokban. A keddtől szombatig kérhető, kifejezetten grillerekre szabott menü keretein belül a Peppers! teraszán felállított külön  standon választhatjuk ki és süttethetjük meg a nekünk szimpatikus húsokat, halakat vagy  zöldségeket. De nem feltétlen kell az étterem grillcsomagját választani, steakhúsokat az a la carte étkező vendégek is tudnak bármikor rendelni.

TOP 3 BRINGÁS PIHENŐHELY, AHOL JÓT EHETSZ-IHATSZ! >>> 
JARDINETTE >>> 

A budai hegyek között is találni tökéletes grillhelyszínt. Az otthonos, hatalmas  gesztenyefákkal övezett kertben sokféle grillfogást megkóstolhatunk. Az érlelt sertéstarja, a rosé kacsamell és a grillezett fogasfilé mellett olyan mediterrán hangvételű ételekkel is találkozhatunk, mint a házi ajvárral kínált cevapcici. A sült húsok közötti válogatás közben ne feledjük, a házi süteményeknek is hagyjunk helyet, ugyanis kár elmulasztani a pohárdesszertté alakított Rákóczi túróst vagy a meggyes morzsasütit.

MIT ÉRDEMES ENNI JAMIE OLIVER BUDAPESTI ÉTTERMÉBEN? KIPRÓBÁLTUK! >>> 
Tipp:

Célszerű követni a kedvenc éttermek weboldalát, közösségi felületeit is, hiszen sokszor ötletszerűen születik egy-egy grillvacsora, ami nem biztos, hogy rendszeres eseménnyé növi ki magát, de az élmény adott.

KÜLÖNLEGES, MENTES, PÁLCIKÁS – 5 SZUPER LELŐHELY FAGYIIMÁDÓKNAK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss