Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grépfrútpuding

MME MME
3.5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés:
A zselatint a csomagon olvasható leírás szerint fél dl vízbe beáztatjuk, és 10 percig állni hagyjuk.
Elkészítés:
A grépfrútot vastagon meghámozzuk, a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A lecsepegő levet felfogjuk, és félretesszük. A zselatinhoz öntjük a 7,5 dl grépfrútlevet, belekeverjük a cukrot, és felforraljuk. Kissé hűlni hagyjuk. Vízzel kiöblítünk 4 nagyobb vagy 8 kisebb pudingformát, és szétosztjuk bele a masszát. Legalább 1 órára betesszük a hűtőbe. A félretett grépfrútlevet a likőrrel (vagy gyümölcspálinkával) ízesítjük, felforraljuk. Belekeverjük a gyümölcshúst, hagyjuk kihűlni. Tálaláskor tányérra borítjuk a pudingokat, köré öntjük a grépfrútos levet, és tálaljuk.

Megjegyzés

1 adag: 1216 kJ/290 kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss