Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. Zöldségalaplében megfőzzük. Amíg a karfiol fő, elkészítjük a gratin mártást: a lisztet a vajon megfuttatjuk, hozzáöntjük a tejet, és lassú tűzön forrásig kevergetve főzzük. Amikor már majdnem elég sűrű, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, a reszelt sajt felét (ízlés szerint) és a fehérbort. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a mártásba. A karfiolról leöntjük a levét, és a karfiol rózsákat kivajazott, kimorzsázott hőálló tálba tesszük, ráöntjük a mártást, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Lassú tűzön sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre