Elkészítés: A tésztához a puha margarint összekeverjük a többi hozzávalóval, még ragad, belekaparjuk egy 26 cm-es kapcsos tortaformába, vizes kézzel elsimítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben, középső sínen 18 percig elősütjük.
Ezután kivesszük, és megkenjük a 22 dkg lekvárral. Rákanalazzuk a túrókrémet, és meghintjük a 2 gránátalma kiszedett magocskáival.
Visszatoljuk a sütőbe, és 30 percig 180 fokon sütjük. A vége felé a kókuszhabot elkészítjük. Ehhez a tojások fehérjét a cukorral és pici sóval kemény habbá verjük, a végén beleszórjuk a kókuszreszeléket, rásimítjuk a tortánk tetejére, és további 10 percig sütjük. Ha van légkeverésünk, akkor 165 fokra visszavesszük a hőfokot, és légkeveréssel sütjük tovább, mert így lesz egy kis kemény kérge a tetejének.
Csak kihűlés után szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre