Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gránátalmás-túrós-kókuszhabos torta

default user icon
5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 45 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 csomag sütőpor
  • A túrókrémhez:
  • 4 tojás sárgája
  • 8 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál búzadara
  • 50 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A kókuszhabhoz:
  • 4 tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • pici só
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • Valamint:
  • 22 dkg ribizlilekvár
  • 2 db szép gránátalma

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a puha margarint összekeverjük a többi hozzávalóval, még ragad, belekaparjuk egy 26 cm-es kapcsos tortaformába, vizes kézzel elsimítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben, középső sínen 18 percig elősütjük.

    Ezután kivesszük, és megkenjük a 22 dkg lekvárral. Rákanalazzuk a túrókrémet, és meghintjük a 2 gránátalma kiszedett magocskáival.

    Visszatoljuk a sütőbe, és 30 percig 180 fokon sütjük. A vége felé a kókuszhabot elkészítjük. Ehhez a tojások fehérjét a cukorral és pici sóval kemény habbá verjük, a végén beleszórjuk a kókuszreszeléket, rásimítjuk a tortánk tetejére, és további 10 percig sütjük. Ha van légkeverésünk, akkor 165 fokra visszavesszük a hőfokot, és légkeveréssel sütjük tovább, mert így lesz egy kis kemény kérge a tetejének.

    Csak kihűlés után szeleteljük.

Megjegyzés

Most tudtam olcsón, zöldalma árban gránátalmát venni. Akkor finom a belseje, ha látszik kívülről, hogy még nem száradt szét, nem keményedett meg a burok.

Egy tompa hegyű késsel könnyen kiszedhetők a magok, ha negyedekbe vágjuk előtte. Picit spriccel, arra figyeljünk.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ekesandi
Kedves Borbalka, Ma voltam Tesco-ba ott, ma 149 Ft/db volt és voltam még a METRO-ba is, ott 169 Ft-ért láttam. Tegnap meg az Auchanban néztem 139 Ft volt db-ja, ami nagyon jó ár, mert közel 500 Ft volt eddig darabja és annyiért nem kellett:))
borbalka
Szia Te hol veszel gránátalmát? üdv. borbalka
Habliliom
Kedves Andi, nagyon megilletődtem, de annyira örülök, hogy ilyen nagyszerű receptet találtál ki és valósítottál meg gránátalmával! Bevallom, nagy barátja vagyok ennek a gyümölcsnek, ha megfizethető áron hozzájutok, nem is tudok ellenállni neki, és annyi mindent tesz finommá és gyönyörűvé :) További nagyszerű ötleteket és recepteket kívánok neked sok szeretettel!
ekesandi
Kedves Habliliom, Az ihletet Te adtad a gránátalmás szilvás ropogós pitével. Köszi a tippeket:)))
Habliliom
Kedves Andi, nagyon izgalmas, gratulálok! A gránátalma fantasztikus gyümölcs, egy piaci árustól tanultam, hogy úgy lehet megállapítani, mennyire friss és lédús, hogy az ember picit megdörzsöli, majd a füléhez tartja, ha pattogó hangot ad, tökéletes! A magokat kétféle módon is egyszerű kivarázsolni a burokból: vagy szátvágja az ember és tompa tárggyal kiütögeti a héjából, vagy negyedekbe vágja és szépen kiforgatja. Ez utóbbi megoldás akkor is célszerű, ha nem egyszerre kerül felhasználásra az egész gránátlama. Nálam mindkét módszer bevált :)

Hasonló Receptek

Magazin