Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gránátalmás Pavlova

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 5 tojásfehérje
  • 25 dkg kristálycukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • A krémhez és a díszítéshez:
  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 db gránátalma
  • 4-5 db bébi narancs
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 1 lime héja
  • fél citrom leve
  • 1 evőkanál fehérbor
  • kevés őrölt fahéj
  • csipet só

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és közben lassan a cukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, majd további 10 percig verjük. Végül az étkezési keményítőt és az almaecetet is hozzákeverjük.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, melynek az aljára a masszát egyenletesen kétfelé elosztva elsimítjuk a sütőpapírra rajzolt 2 körön. Szép magasak lesznek, kb. 15 cm átmérőjű. A tepsit a 100-120 fokra előmelegített sütő alsó harmadába toljuk, és légkeveréssel 80 perc alatt megsütjük. Sütés után a sütőben hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a hideg habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a tortalap tetején egyenletesen elosztjuk. A gránátalma magját villával kiszedjük, de nem kell mind, csak a fele, és annak szűrőn átnyomjuk a levét. A bébi narancsot felkarikázzuk és kimagozzuk, majd a barna cukorral és a borral, no meg a gránátlével és fűszerrel felfőzzük, és addig keverjük, míg besűrűsödik. Citromlével meglocsoljuk, és hagyjuk kihűlni.

Ezzel díszítjük a torta tetejét, ha kihűlt már a kompótunk. Friss gránátalmamagokkal megszórjuk még, és kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Ha jól lehűlt, szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Csodás ízeket varázsoltam ebből a finom gyümölcsből. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss