Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gránátalmás-mogyorós minicsiga

45 perc
egyszerű
megfizethető
20 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az előnyújtott leveles tésztát kitekerjük, majd kb. 4 cm-es csíkokra vágjuk. A mogyorót durvára daráljuk, a barna cukrot összekeverjük az őrölt fahéjjal. A tésztacsíkokat először vékonyan megkenjük lekvárral, majd megszórjuk a fahéjas cukorral. Ezután rászórjuk a durvára őrölt mogyorót, majd a gránátalmamagot, és tenyérrel óvatosan lenyomkodjuk egy kicsit. Ezután felcsavarjuk a tésztát, majd a csigákat belehelyezzük az előzőleg papírkapszlival vagy szilikonos formával kibélelt muffinsütőbe.
  2. A tojást villával felverjük, majd lekenjük a formában lévő tészta tetejét. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 20-25 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük. A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd a rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük. Tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk porcukorral, és úgy kínáljuk.

Megjegyzés

A készen megvásárolható leveles tésztának köszönhetően egyszerűen az asztalra tudjuk varázsolni, és nagyon finom. Ha nem előnyújtott a leveles tészta, akkor nyújtsuk ki vékonyra, majd úgy vágjuk fel csíkokra. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss