Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gránátalmás krumplisaláta

Hozzávalók

  • 1,2 kg apró szemű burgonya
  • 2 tk római kömény
  • 6 fej lila hagyma
  • 10 dkg friss gránátalmamag
  • 1,5 dkg friss mentalevél
  • A dresszinghez
  • 1-2 szál sáfrány
  • 1/4 csésze olíva olaj
  • 1/2 csésze majonéz
  • 1/2 db citrom leve
  • tengeri só
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

    1. A burgonyát a szokásos módon megfőzzük, majd leszűrjük és meghámozzuk. A római köményt zsiradék nélkül enyhén megpirítjuk. A félbevágott burgonyaszemeket a felkarikázott lila hagymával együtt egy salátástálba rétegezzük, és közben megszórjuk a köménymaggal.
    2. A sáfrányt összemorzsoljuk, leöntjük egy kevés forró vízzel és állni hagyjuk egy rövid ideig. Ezután az olívaolajat kikeverjük a majonézzel, a citromlével és a sáfrányos lével. A dresszinget sóval, borssal ízesítjük, a hagymás-köménymagos burgonyára öntjük, és óvatosan összeforgatjuk.
    3. Végül a salátát megszórjuk a gránátalmamaggal és a friss mentalevelekkel díszítve tálaljuk.
Salátához legjobb a kiflikrumpli. Ha nem kapsz ilyet, vásárolj valamilyen nem szétfövő – A jelű – fajtát. A folyékony hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-es csészét használj. Az előre összeállított salátát a parti kezdetéig lefedve tárold a hűtőben. Így jól összeérnek az ízek, és a többi élelmiszer nem veszi át a hagyma szagát.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin