Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gránátalmás-édesburgonyás csirkeragu

Hozzávalók

  • 8 db csirke felsőcomb
  • 20 dkg édesburgonya
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 db csilipaprika
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 40 dkg fehér bab (konzerv)
  • 2 ek liszt
  • 2 tk őrölt kurkuma
  • 3-4 ág friss kakukkfű vagy 1 mk szárított
  • 1,5 dl száraz sherry (elhagyható)
  • 2-3 ek gránátalmaszirup
  • 3 dl csirkehúsleves (kockából)
  • 1 marék aprított petrezselyem

Elkészítés

    1. A megtisztított fokhagymát és a csilit pépesre törjük, majd félretesszük. A lisztet és a kurkumát összekeverjük, majd a combokat beleforgatjuk.
    2. Vastag aljú lábasban felforrósítjuk az olajat, és a combokat minden oldalukon aranybarnára sütjük, a lábasból kivesszük, és a tányérra rakjuk.
    3. Ebbe a lábasba tesszük a megzúzott fokhagymát és a chilit, kissé megpároljuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és 1-2 kakukkfűágat, majd a hagyma fonnyadásáig - kb. 5 perc - tovább pirítjuk. Hozzáöntjük a sherryt, a gránátalmaszirupot és összepároljuk.
    4. A csirkecombokat és a megtisztított, felkockázott édesburgonyát hozzáadjuk, és felöntjük a húslevessel. Amennyiben szükséges, hozzáadunk annyi vizet, hogy majdnem teljesen ellepje. Felforraljuk, lassú tűzön készre pároljuk, majd belekeverjük a babkonzervet. Önálló ételként vagy körettel - rizs, tészta, quinoa - is tálalhatjuk.

Megjegyzés

Házi grátánalmaszirup: a friss gránátalma levét kipréseljük, cukrot hozzáadva sziruppá főzzük, pl. 1 dl lé, 10 dkg cukor.
Készen is vásárolható.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin