Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hogyan magozd és facsard ki a szuperegészséges gránátalmát? Konyhai trükkök!

Régóta nézegeted a hipermarketben a gránátalmát, tudod, hogy nagyon egészséges, mégsem mered megvenni, mert fogalmad sincs, mit kezdj vele? Most megtudhatod.

A gránátalmát darabonként vásárolhatod meg a zöldségesnél vagy nagyobb élelmiszerüzletek zöldségesrészlegén. Az alma nagyságú gyümölcsöt éretten hozzák forgalomba, ezért nincs szükség utóérlelésre. A fényes, feszes héjú darabot otthon hűtés nélkül akár 2 hétig, hűvös helyen pedig még tovább tárolhatod. Ahogy szárad a héja, egyre nehezebb felnyitni, de belül lédús marad, amennyiben kívül nincs rajta sérülés.

Hogyan nyerd ki a magjait?

A termés szívós, bőrnemű héja alatt rejtőző, hártyák által tagolt rekeszekben számtalan sárga vagy skarlátvörös mag fejlődik. Az ezeket körülvevő bíborvörös, bő levű köpeny képezi a gránátalma fogyasztható részét. 

Mosd meg és töröld szárazra a gyümölcsöt, hogy ne csúszkáljon a kezedben vagy a vágódeszkán. Ezután köss kötényt, mert a könnyen kifröccsenő gránátalmalé makacs foltot hagy.

Ha a gyümölcs levére van szükséged, egyszerűen vágd ketté keresztben a termést egy nagy konyhakéssel, majd citromfacsaróval préseld ki.

Amennyiben fontos, hogy a magok épen maradjanak (pl. díszítés céljára), akkor egy kisebb, jó éles késsel szeld le a gránátalma felső részét.

A kalap leemelése után láthatod, hogy hol helyezkednek el a belső elválasztó hártyák. Ezek mentén mozgasd a kést felülről lefelé úgy, hogy közben óvatosan átvágod a külső héjat. Ne vágj mélyebbre, mert belül a gerezdek nem mindig szabályosak.

Ezután felülről indulva szedd szét kézzel a gyümölcsöt, mintha narancsot bontanál, majd távolítsd el a hártyákat, ahol szükséges. Végül óvatosan fejtsd ki a magokat ujjaiddal vagy kanállal a szivacsos és keserű belső részekből.

Egy másik módszer szerint fogj az egyik kezedbe egy cikket a héjával felfelé, és a másik kezedben tartott kés nyelével ütögesd ki belőle a magokat egy mélyebb tálba, hogy ne szóródjanak szét.

SZUPER TÉLI GYÜMÖLCSÖK, MELYEKRŐL TÖBBET KELLENE TUDNOD! >>> 
ÍGY MAGOZZ GRÁNÁTALMÁT GYORSAN, EGYSZERŰEN - VIDEÓ! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss