Elkészítés: A gránátalmát kettévágjuk, majd egy kanál segítségével, óvatosan kiszedjük a magokat, a fehér hártyás részt teljesen eltávolítjuk. A hagymát és a gyömbért vékonyan leszeleteljük.
Egy serpenyőbe olajat öntünk, majd elkezdjük párolni benne a hagymát, hozzátesszük a gyömbért is. Picit megsózzuk, és addig pároljuk, még a hagyma félpuha lesz. Ekkor rányomjuk a citromlevet, megszórjuk ízlés szerint színes borssal és az őrölt korianderrel. Hozzáadjuk a málnapépet (vagy ízlés szerint savanykás lekvárt), a mézet, jól összekeverjük, és pár percig tovább főzzük, közben kevergetjük.
Végül beletesszük a gránátalmamagokat, jól összekeverjük, és addig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön.
Tálaláskor sült húsok vagy rántott sajt mellé kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre