Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Graham zsemle

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Graham zsemle

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 282
  • Elküldve: 29

Hozzávalók:

  • 30 dkg Graham liszt
  • 3 evőkanál joghurt vagy tejföl
  • 10 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • kevés só
  • kevés tej és cukor az élesztőhöz
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

A Graham lisztet, a margarint, a joghurtot (tejfölt), a sót és a tojást összekeverjük. Langyos tejben pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk, a szobahőmérsékletű tésztához adjuk, és jól összedolgozzuk. Meleg, nem huzatos helyen letakarva kb. 30 percet kelesztjük. Ha a tésztát híg állagúnak érezzük, kevés búzaliszttel sűríthetjük.

Nyújtódeszkán jól átgyúrjuk, akkor jó, ha már nem ragad se a kezünkhöz, se a felülethez. A tésztából tenyérnyi darabokat levágva hosszúkás zsemlét formálunk, bevagdossuk, és sütőpapírra helyezve megkenjük jól az összekevert tojással. 200 fokosra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt ropogósra sütjük.

Megjegyzés:

Aki nem gyakorlott a kelt tészták terén, az is bátran elkészítheti ezt a receptet. Aki akarja, a tésztához adhat még egyéb fűszereket vagy sajtot, esetleg valamilyen felvágottat tehet a zsemlék közepébe. Lefagyasztva sokáig eláll, mikróban pár perc melegítés után fogyasztható reggelire, uzsonnára akár.

A receptet és a fotót Loca küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 5 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. május 29. (kedd) 11:24
    Szia! Nagyon jól hangzik a recept, a kérdésem annyi lenne, ebből az adagból, úgy hozzávetőleg hány db lesz?
Receptválogatás
Csirkemáj - kiadósan, változatosan, finoman
Minden mélyhűtőben akad fél kiló csirkemáj. Kiadós, egyszerűen és sokfélén elkészíthető. Csavarhatjuk szalonnába, tehetjük rizottóba, levesbe, resztelve, sütve is elkészíthetjük. Salátába, pástétomnak, reggelire, ebédre vagy vacsorára.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Hagymás szűzpecsenye salátával és kéksajttal Hagymás szűzpecsenye salátával és kéksajttal
Narancsos-datolyás karfiolsaláta csicseriborsóval Narancsos-datolyás karfiolsaláta csicseriborsóval
Reszelt túrós süti Reszelt túrós süti
Burgonyakrokett V. Burgonyakrokett V.
Mesés almás pite IV. Mesés almás pite IV.
Sajtos lepcsánka (tócsni) Sajtos lepcsánka (tócsni)
Kapris-kapros lazac Kapris-kapros lazac
Kakukkfüves tepsis csirke zöldségekkel Kakukkfüves tepsis csirke zöldségekkel
Almás piskóta II. Almás piskóta II.
Sonkás-ricottás quiche Sonkás-ricottás quiche
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122963_szilvas-pite-110.jpg Csupa szilvás kerek pite - gyömbérrel és vaníliával

A piték megunhatatlan klasszikusok, mindenféle gyümölccsel, akár kerek, akár szögletes formában sütve biztos sikerre számíthatnak.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119246_kelt-teszta-110.jpg A tökéletes kelt tészta

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől – nem minden alap nélkül. Van ugyanis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122939_chowder-110.jpg Chowder, a tartalmas egytálétel

Az angolszász vidékek kedvelt egytálétele, a chowder több száz éve jött létre, a szegények konyhájának laktató fogásaként.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122957_korte-110.jpg Körte, a varázslatos

A körte - az almához hasonlóan - egész évben beszerezhető, mégis évente csak hat kilót eszünk meg belőle fejenként. Pedig…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122946_pizzas-masni-110.jpg Kenyér négyszer újragondolva

Ott búcsúztunk el egy héttel ezelőtt, hogy elárulom, miért nem készült vasárnapi ebéd, és azt is, hogy mi a legújabb sós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122930_kezdo-konyha-110.jpg Ketten, kis pénzből, könnyedén

Most induló sorozatunk afféle segítségnyújtás a konyhai feladatokkal ismerkedő olvasóinknak. Azoknak, akik nem gyakorlottak, akik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122922_arancini-110.jpg Arancini, a szicíliai rizsgolyó

Kis kerek, aranyló golyóbisok, amelyek kívül ropogósak, belül pedig izgalmas rizstölteléket rejtenek. Nem más ez, mint a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/112000/112886_vargabeles-110.jpg A vargabéles-rejtély

Sokan először a menzán találkoztunk ezzel a furcsa, de nagyon finom desszerttel, amit jó nagy kockára vágva, porcukorral vagy…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept