Graham zsemle

default user icon
5 5/5
Graham zsemle

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg Graham liszt
  • 3 evőkanál joghurt vagy tejföl
  • 10 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • kevés só
  • kevés tej és cukor az élesztőhöz
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A Graham lisztet, a margarint, a joghurtot (tejfölt), a sót és a tojást összekeverjük. Langyos tejben pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk, a szobahőmérsékletű tésztához adjuk, és jól összedolgozzuk. Meleg, nem huzatos helyen letakarva kb. 30 percet kelesztjük. Ha a tésztát híg állagúnak érezzük, kevés búzaliszttel sűríthetjük.

    Nyújtódeszkán jól átgyúrjuk, akkor jó, ha már nem ragad se a kezünkhöz, se a felülethez. A tésztából tenyérnyi darabokat levágva hosszúkás zsemlét formálunk, bevagdossuk, és sütőpapírra helyezve megkenjük jól az összekevert tojással. 200 fokosra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt ropogósra sütjük.

Megjegyzés

Aki nem gyakorlott a kelt tészták terén, az is bátran elkészítheti ezt a receptet. Aki akarja, a tésztához adhat még egyéb fűszereket vagy sajtot, esetleg valamilyen felvágottat tehet a zsemlék közepébe. Lefagyasztva sokáig eláll, mikróban pár perc melegítés után fogyasztható reggelire, uzsonnára akár.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kiricsi Kitti 4 évvel ezelőtt
Szia! Nagyon jól hangzik a recept, a kérdésem annyi lenne, ebből az adagból, úgy hozzávetőleg hány db lesz?
Wittmann Éva 5 évvel ezelőtt
Most lett kész.Tényleg nagyon finom!!!Köszönöm.
Angyalné 5 évvel ezelőtt
Kérdésem mennyi az a kevés tej?
Győrfiné Sz. Krisztina 5 évvel ezelőtt
Csatlakozom Vanocskához, tényleg nagyon jó recept. Köszönet érte.
VASAS NÓRA 7 évvel ezelőtt
hétvégén megsütöttem,nagyon finom lett...

Hasonló Receptek

Magazin