Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Graham zsemle

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Graham zsemle

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 282
  • Elküldve: 29

Hozzávalók:

  • 30 dkg Graham liszt
  • 3 evőkanál joghurt vagy tejföl
  • 10 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • kevés só
  • kevés tej és cukor az élesztőhöz
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

A Graham lisztet, a margarint, a joghurtot (tejfölt), a sót és a tojást összekeverjük. Langyos tejben pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk, a szobahőmérsékletű tésztához adjuk, és jól összedolgozzuk. Meleg, nem huzatos helyen letakarva kb. 30 percet kelesztjük. Ha a tésztát híg állagúnak érezzük, kevés búzaliszttel sűríthetjük.

Nyújtódeszkán jól átgyúrjuk, akkor jó, ha már nem ragad se a kezünkhöz, se a felülethez. A tésztából tenyérnyi darabokat levágva hosszúkás zsemlét formálunk, bevagdossuk, és sütőpapírra helyezve megkenjük jól az összekevert tojással. 200 fokosra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt ropogósra sütjük.

Megjegyzés:

Aki nem gyakorlott a kelt tészták terén, az is bátran elkészítheti ezt a receptet. Aki akarja, a tésztához adhat még egyéb fűszereket vagy sajtot, esetleg valamilyen felvágottat tehet a zsemlék közepébe. Lefagyasztva sokáig eláll, mikróban pár perc melegítés után fogyasztható reggelire, uzsonnára akár.

A receptet és a fotót Loca küldte. Köszönjük!



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 5 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. május 29. (kedd) 11:24
    Szia! Nagyon jól hangzik a recept, a kérdésem annyi lenne, ebből az adagból, úgy hozzávetőleg hány db lesz?
Receptválogatás
Tavaszi receptverseny 2015.
Receptversenyünkre május 1-ig ti is nevezhettek! Itt pedig az eddig beérkezett receptekből szemezhettek...
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Almás palacsintatésztában sült karajszeletek Almás palacsintatésztában sült karajszeletek
Gombás emeletes csirkemell Gombás emeletes csirkemell
Csokoládés marlenka Csokoládés marlenka
Opera szelet Opera szelet
Túrós-mákos kelt rétes Túrós-mákos kelt rétes
Húsvéti fonott foszlós kalács Húsvéti fonott foszlós kalács
Vörösboros vadpörkölt Vörösboros vadpörkölt
Rakott burgonya kolbásszal Rakott burgonya kolbásszal
Sonkás-karfiolos muffin Sonkás-karfiolos muffin
Tepertős-sajtos pogácsa Tepertős-sajtos pogácsa
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124154_balkon110.jpg Paradicsomot a balkonra!

Unod a zöldséges standok áruit? Szeretnél egy kicsit magad is kertésszé válni? Íme néhány tipp, hogy tudsz igazi zöldség oázist…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124043_spanyol-110.jpg Viva, Espana!

A magyar gyomornak nem idegen a spanyol konyha, hiszen sűrű levesek, tartalmas húsok, fűszeres ételek jellemzik. És nagyon finom…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124156_viz110.jpg Víz, víz, tiszta víz

Napjainkban egyre többen már csak ásványvizet isznak, pedig az itthoni víz szolgáltatással semmi baj nincs. Íme néhány hasznos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124150_allergia110.jpg Virágoskert allergiásoknak

Érzékeny vagy a pollenekre? Nyűgnek éled meg a kiskerted? Válassz okosan virágokat a ház köré!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124148_takaritas-110.jpg Vizes helyiségek takarítása

A konyha és a fürdőszoba a lakás neuralgikus pontjai. Sehol sem gyűlik össze olyan gyorsan a kosz, és sehol sem olyan zavaró. A…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124141_sarkantyuka-110.jpg Sarkantyúka salátába és a balkonra

Leginkább kertünk díszeként ismerjük a sarkantyúkát, pedig nagyon finom és egészséges, tehetjük salátába, készíthetünk vele…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124138_haztartasi-gep-110.jpg Meddig használható a háztartási gép?

Bár azt hiszed, hogy egy életre vetted őket, mégis jobb, ha időnként ellenőrzöd: életkoruk rövidebb, mint gondolnád.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124140_csokitorta-110.jpg A legegyszerűbb csokitorta - videóval

A csokis süti mindig nagy siker, ez a pofonegyszerű változat pedig percek alatt összeállítható, egyetlen tálban kikeverhető,…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept