Keress receptre vagy hozzávalóra

Graham-kenyér házilag

Hozzávalók

  • 25 dkg Graham-liszt
  • 25 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 1,5 ek só
  • 4 ek tej
  • 1/4 tk cukor
  • 1/4 tk szárított élesztő

Elkészítés

    1. A kétféle lisztet és a sót egy tálba szitáljuk. A tejbe belekeverjük a cukrot és az élesztőt, és a liszthez adjuk 2 dl vízzel együtt. Alaposan összedolgozzuk, majd fóliába csomagoljuk, és egy éjszakán keresztül kelesztjük.
    2. Másnap átgyúrjuk, majd további 10 órát pihentetjük. Újra átgyúrjuk, majd még 1 órát pihentetjük. Cipó alakúra gyúrjuk, meghintjük egy kevés liszttel, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben 65 percig sütjük. Vajjal és sültpaprika-krémmel kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek