Graham-kenyér házilag

Hozzávalók

  • 25 dkg Graham-liszt
  • 25 dkg liszt (a szóráshoz)
  • 4 ek tej
  • 1/4 tk cukor
  • 1/4 tk szárított élesztő
  • 1,5 ek só

Elkészítés

    1.

    Tegyük tálba a kétféle lisztet és a sót. Keverjük a tejbe a cukrot és az élesztőt, és adjuk a liszthez 2 dl vízzel együtt. Alaposan dolgozzuk össze, majd csomagoljuk fóliába, és kelesszük egy éjszakán keresztül.

    2.

    Másnap gyúrjuk át, majd pihentessük további 10 órát. Gyúrjuk át újra, aztán pihentessük még 1 órát. Formázzuk cipó alakúra, hintsük meg kevés liszttel, majd helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süssük a 200 fokra előmelegített sütőben 65 percig. Kínáljuk vajjal és sültpaprika-krémmel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin