A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, egy kis tepsit kikenünk olajjal vagy kibéleljük sütőpapírral.
A paradicsomot vékonyra szeleteljük, majd egy konyhai papírtörlőre helyezzük, és enyhén megsózzuk. Finoman rányomunk egy másik konyhai papírtörlőt, és állni hagyjuk, amíg előkészítjük a többi hozzávalót.
Félbe vágjuk a cukkinit. Az alján egy kis darabot levágunk a héjából, hogy sütés közben ne dőljön el.
Az olvadt vajba keverjük a fokhagymás sót, a vöröshagymaport, az olasz fűszerkeveréket és a feketeborsot, ízlés szerinti mennyiségben.
A cukkinik tetejét átkenjük a fűszervaj egy részével. (A megmaradt fűszervajra később a kenyérmorzsánál lesz szükség.) A félbevágott cukkíniket megszórjuk a reszelt Gouda sajt egyik felével, és 4-4 szelet paradicsomot ráteszünk, majd megszórjuk a maradék reszelt Gouda sajttal.
Összekeverjük a kenyérmorzsát, a maradék fűszervajat és a reszelt Old Dutch Master sajtot, és a Gouda sajt tetejére szórjuk, majd az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 percig - pirulásig - sütjük. Tálaláskor díszíthetjük frissen aprított bazsalikommal.