Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Görögsaláta

default user icon

Hozzávalók

  • 6-8 db érett paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 1-1 db színes kaliforniai paprika
  • 1 db lila hagyma
  • 1 marék olajbogyó
  • 300 g fetasajt
  • ½ citrom leve
  • 1 teáskanál oregánó
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • őrölt bors

Elkészítés

    A zöldségeket alaposan mossuk meg, a paprikákat vágjuk négyfelé, csumázzuk ki. A kígyóuborkát, a színes paprikákat, és a paradicsomot aprítsuk falatnyi darabokra. A megpucolt, felkarikázott lilahagymával és az olajbogyóval tegyük egy nagy salátástálba, csorgassuk le citromlével, olívaolajjal, majd szórjunk rá őrölt borsot és fűszerezzük oregánóval.
    A fetasajtot vágjuk össze egy centis kockákra, majd szórjuk a salátára, és óvatosan keverjük össze. Legalább fél órára tegyük a hűtőszekrénybe.

Megjegyzés

Izgalmasabb a saláta íze, ha közé friss bazsalikom- és oregánóleveleket keverünk.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin