Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Görögös csirkemell

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemell
  • olaj
  • bors
  • bazsalikom
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 7 dkg olívabogyó
  • 3 db újhagyma
  • 10 dkg feta sajt
  • 2 dl tejszín
  • 6-7 db koktél paradicsom
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés

    1. A csirkemellet apróra kockázzuk, majd kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Ezután felöntjük egy pohár vízzel, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk bazsalikommal, és hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. Addig pároljuk, míg a csirkemell megpuhul.
    2. A kész csirkét átöntjük egy hőálló tálba, hozzáadjuk az olívabogyót, a karikákra vágott újhagymát (nyugodtan mehet bele a zöldjéből is) és a kockákra vágott feta sajtot. Jól összekeverjük, majd ráöntjük a tejszínt. A koktélparadicsom okat félbevágjuk, a tetejére rakjuk úgy, hogy a paradicsom belseje legyen felfelé.
    3. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig lefedve sütjük, majd levesszük a fedőt, és újabb 30 percig pirítjuk. Megszórjuk reszelt sajttal, majd addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.

    GÖRÖGÖS CSIRKECOMB PARADICSOMMAL ÉS OLAJBOGYÓVAL>>> 

    CSIRKÉS QUICHE GÖRÖGÖSEN>>> 

    OLÍVABOGYÓS NARANCSSALÁTA>>> 

    PARADICSOMOS-TONHALAS TÉSZTA OLÍVÁVAL>>> 

Megjegyzés

Gyorsan elkészíthető, nagyon finom étel, akár önmagában, akár pirítóssal fogyasztva. Napraforgóolaj helyett én kókuszolajat használok hozzá, így még egészségesebb.

HuskyEye
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin