A görögös csirkecomb elkészítéséhez egy kis tálban összekeverjük a fűszereket: sót, durvára darált borsot, az elmorzsolt vagy összevágott oregánót, a bazsalikomot, a mentát és a pirospaprikát. Bedörzsöljük vele a csirkecombokat, majd zsírral kikent tepsibe lerakjuk, a tetejére locsoljuk a maradék megolvasztott zsírt, és öntünk alá fél deci vizet.
Alufóliával lezárjuk, és 180 fokos sütőben 50 percig sütjük. Levesszük róla a takarást, és magasabb hőfokon kicsit megpirítjuk a tetejét.
A bazsalikomos sült paradicsom elkészítéséhez a paradicsomokat elfelezzük (ha kicsi, maradhat egészben is). Forró olívaolajban fél percig pirítjuk a felszeletelt fokhagymát. Rádobjuk a nagyobb kockára vágott lila hagymát, az összevágott bazsalikomot és petrezselyem zöldjét, beleszórjuk a gyöngyhagymát.
Sózzuk, kicsit összepároljuk, végül rádobjuk a paradicsomot, és addig sütjük együtt, míg a paradicsom kicsit összeesik, de még szépen egyben marad.
A csirkecombokat a bazsalikomos sült paradcsommal tálaljuk.