Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Görögdinnyés granita

Hozzávalók

  • 1 dl víz
  • 3 ek barna cukor
  • 60 dkg görögdinnye
  • 1 db citrom reszelt héja és leve

Elkészítés

    1. A vizet felforraljuk a barna cukorral, majd levesszük a tűzről és lehűtjük.
    2. A görögdinnye húsát felkockázzuk, majd turmixgépben összeturmixoljuk a cukorsziruppal és a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével. Egy jénai tálba öntjük, és a fagyasztóba tesszük.
    3. Egy óra elteltével egy villa segítségével megkapargatjuk a tetejét, majd visszatoljuk a fagyasztóba. Egy óra múlva ismét megkapargatjuk, és ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg teljesen kristályosra kaparjuk a desszertet. Tálkákba vagy poharakba szedve kínáljuk.

Megjegyzés

A görögdinnyés granita, egy édes, kristályos, gyümölcsös jégpehely.

lilalicsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin