Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Görögdinnyés granita

210 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A görögdinnyés granita elkészítéséhez a vizet felforraljuk a barna cukorral, majd levesszük a tűzről és lehűtjük.
  2. A görögdinnye húsát felkockázzuk, kimagozzuk, majd turmixgépben összeturmixoljuk a cukorsziruppal és a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével. A masszát egy jénai tálba öntjük, és a fagyasztóba tesszük.
  3. Egy óra elteltével egy villa segítségével megkapargatjuk a tetejét, majd visszatoljuk a fagyasztóba. Egy óra múlva ismét megkapargatjuk, és ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg teljesen kristályosra kaparjuk a desszertet.
  4. Tálkákba vagy poharakba szedve kínáljuk a jeges desszertet

Megjegyzés

A görögdinnyés granita, egy édes, kristályos, gyümölcsös jégpehely. - lilalicsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss