Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Görög spenóttorta

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy kapcsos tortaformát kenjünk ki egy kis olívaolajjal vagy vajjal, és fektessünk bele 2 réteslapot.

A spenótlevelet forrázzuk le, vagy a fagyasztott spenótot engedjük fel. Egy serpenyőben 2 evőkanál vajon piritsuk meg az összevágott fehérhagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a spenótot.

Egy másik serpenyőben olvasszunk vajat, adjunk hozzá lisztet, majd öntsük fel tejjel. Addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük szerecsendióval, majd öntsük hozzá a spenótos keveréket. Törjük bele az egész tojásokat, a fetát is morzsoljuk bele. Jól keverjük el, és öntsük a réteslappal kibélelt tortaformába. Hajtsuk be a réteslapok széleit, és 2 teljes réteslappal fedjük le az egészet.

180 fokra előmelegített sütőbe tegyük, és süssük 30-40 percet.

Megjegyzés

Nagy sikerem van ezzel a tortával mindíg. A vendégek (na meg a gyerekeim) imádják. Lehet magában is enni, vagy valamiféle hússal, pl. sült csirkével.
- szkati

Ezek is érdekelhetnek