Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Görög serpenyős burgonya

MME MME
3 4.5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vaj felét a serpenyőben felforrósítjuk, ebben a karikára vágott burgonyát forgatgatva 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kész, borssal fűszerezzük, és kivesszük a serpenyőből. A vaj másik felét a serpenyőbe tesszük, ebben a felszeletelt fokhagymát és a karikára vágott póréthagymát egy picit dinszteljük. Hozzáadjuk a paprikát és a vizet, és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk, közben időnként átkeverjük. Amikor a paprika is megpuhult, levesszük a fedőt, és a felesleges vizet elfőzzük róla. Majd hozzáadjuk a burgonyát, a fetasajtot, a kakukkfüvet, óvatosan összekeverjük, felforrósítjuk, és tálaljuk.

Megjegyzés

A sózni nem kell, mert a fetasajt is sós. Akár köretként, akár egytálételként is finom. - MME

Ezek is érdekelhetnek