Előkészítés: A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk és megmossuk. A paprikát, a paradicsomot, a lilahagymát karikákra, az uborkát kis kockákra aprítjuk. A salátaleveleket leszárítjuk. A tofut lecsepegtetjük, és kockákra vágjuk. Elkészítés: Az ecetet kikeverjük az oregánóval, kevés sóval és borssal, belepréseljük a fokhagymát, végül erőteljes mozdulatokkal elkeverjük benne az olajat és fél dl vizet. A salátalevelekkel kibélelünk egy tálat, ráhalmozzuk a zöldségeket, végül a tetejére szórjuk a tofut. Az egészet leöntjük az öntettel, és pirított barna kenyérrel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre