Keress receptre vagy hozzávalóra

Görög saláta másképp

Hozzávalók

  • 2 db kígyóuborka
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 1/2 fej lila hagyma
  • 15 dkg feta
  • 1/4 bögre kalamata olívabogyó
  • 1/2 db kaliforniai paprika
  • Az öntethez:
  • 1/3 bögre olívaolaj
  • 2 ek citromlé vagy 1/2 citrom leve
  • 1 tk oregánó (friss vagy szárított)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés

    1. Az öntethez egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet, a frissen aprított vagy morzsolt oregánót és az apróra vágott fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük.
    2. Az uborkákat egy spirálvágóval felszeleteljük. A kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágjuk, a koktélparadicsomokat felnegyedeljük, végül a lila hagymát is vékonyan felszeleteljük.
    3. Egy nagyobb tálba tesszük az uborkát, a koktélparadicsomokat, a lila hagymát és a kaliforniai paprikát. Hozzáadjuk az olívabogyókat, belemorzsoljuk a fetát, majd meglocsoljuk az olívás öntettel. Alaposan összeforgatjuk, és tálaljuk. 

    ITT MEGNÉZHETED, HOGYAN KÉSZÍTSD EL A GÖRÖG SALÁTÁT!>>> 

    HA SZERETED A GÖRÖG SALÁTÁT, PRÓBÁLD KI EZT A RECEPTET IS!>>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin